Saar

Saar

(0 reacties, 73 berichten)

Deze gebruiker deelt geen profiel gegevens

Berichten van Saar

Sint-Baafsabdij

In kleine groepjes werkten we verschillende opdrachten uit in de site van de Sint-Baafsabdij.

Dank aan de leerkrachten-in-opleiding om ons te begeleiden en aan de lectoren om deze activiteit mogelijk te maken!

Bezoek aan Praag

Een uitstap speciaal voor de jarige Jona… naar Praag!

Een prachtige dag met minstens even prachtige ervaringen!

Eindelijk aangekomen!

Dag allemaal,

 

Na een lange, maar erg vlotte rit konden we genieten van heerlijke spaghetti!

Al enkele sfeerbeelden van vandaag en van de groepen die in het hotel verblijven.

Tot morgen!

4 leerlingen halen de finale van de Pangea Wiskundequiz
Baz Dekerf sleept zelfs de hoofdprijs in de wacht

In het vijfde en zesde leerjaar proberen we ook in de wiskundelessen tegemoet te komen aan de talenten van elke leerling door iedereen zo goed mogelijk te ondersteunen in het leerproces. Daarom zijn er iedere week enkele wiskundelessen in klasdoorbrekende groepen. Hier komt dezelfde leerstof op een gedifferentieerde wijze aan bod met aangepaste instructie, remediëring en/of uitbreiding.
Onze wiskunde-kraks namen dit jaar deel aan de Pangea Wiskundequiz. Dit is een kenniswedstrijd voor de leerlingen van de 3de graad basisonderwijs. Elk jaar nemen ongeveer 500 000 leerlingen, verdeeld over 16 Europese landen, deel aan deze wedstrijd. De eerste ronde werd op school georganiseerd. Alle leerlingen van onze uitbreidingsgroepen van het vijfde en zesde leerjaar losten individueel 25 vragen op.  En het werd een succes! Van de 40 Vlaamse finalisten waren er maar liefst 4 leerlingen (Hilke Broeckaert, Baz Dekerf, Pieter Mesdom en Tobias Van Doorne) uit de derde graad van KLIM.

De finale werd op zaterdag 11 maart in Brussel georganiseerd en ook hier werden de kleuren van KLIM met verve verdedigd. Baz behaalde de eerste plaats en Tobias eindigde vijfde. Alle deelnemers kregen achteraf mooie prijzen en een officieel certificaat van deelname. Het was dus voor iedereen een schitterende ervaring.

 

Nogmaals proficiat voor ieders inzet en voor alle fantastische prestaties!  We zijn trots op jullie allemaal!

SVS-atletiek

Op 6 februari trokken we er met de zesdeklassers op uit naar de topsporthal voor een namiddag atletiek.
De leerlingen deden aan speerwerpen, kogelstoten, sprint, hoogspringen, verspringen en losten elkaar af op de looppiste.

Kijken jullie even mee?

Samen spelen

De leerlingen van het zesde leerjaar kregen de opdracht om een spel te ontwerpen voor de leerlingen van het tweede leerjaar.
Ze gingen tijdens de les muzische aan de slag om zelf spelborden, pionnen, spelregels, … te maken.
Tijdens het tutor-moment werden de spelen getest…. en goed gekeurd.

Finale Technologie Olympiade – Simon behaalt een bronzen plaats

Simon heeft op zaterdag 3 december 2016 een bronzen plaats behaald op de Technologie Olympiade. Bovenal vond hij (en wij ook) het een zeer boeiende en leuke ervaring! Alle finalisten (48 Vlamingen en 8 Nederlanders) werden binnengebracht in een seminarielokaal van de universiteit van Leuven en kregen er eerst 16 technologie-vraagstukken. Ouders en supporters konden ondertussen kijken naar de film Wall E, een kasteel bezoeken of een digitale zoektocht starten.
Na de schriftelijke test dienden de finalisten in groepjes enkele praktische proeven tot een goed einde te brengen. Matteo uit de klas van Simon was ook mee om de zenuwen onder controle te helpen houden 🙂
Simon ging naar huis met twee bouwdozen van Lego, een proefjesboek, een diploma (waarvan hij ook een kopie heeft die de school krijgt), een leerrijke namiddag en een fijne ervaring!

Sofie Moreels (mama van Simon Borghart)

Hoofdtelefoon

Op 17 november kwam een televisieploeg van ‘Iedereen Beroemd’ langs in het zesde leerjaar. De (verborgen) zangtalenten hebben een hele dag het beste van zichzelf gegeven voor het item ‘De Hoofdtelefoon’. We kregen aanwijzingen van de regisseur, een cameraman en een klankman en moesten vele takes doen voor het gewenste resultaat. Er waren individuele shots, slow motion opnames en groepsmomenten (met en zonder confetti…). Maar we hebben ons bovenal rot geamuseerd. Nu gaat alles in de montagekamer en normaal gezien kan iedereen eind december van het resultaat genieten in primetime op de zender één. U kijkt toch ook?

Dag 5

Na een extra half uurtje slaap begon de laatste dag van de openluchtklas. Alweer een zonnige dag met veel avontuur en plezier.

Dag 4

Deze ochtend begon erg fris … met 3°C was een truitje een welgekomen luxe. Gelukkig warmde de zon, en vooral de sfeer, ons snel op.
Vanavond sloten we dag af met een gezellig kampvuur en zongen we uit volle borst mee!

Saar's RSS Feed
Naar boven